ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care un functionar public isi suspenda raportul de serviciu pentru interes personal incapand cu data de 01.07.2012 - 01.07.2013 si nu si-a efectuat concediul de odihna pana la data suspendarii, i se platesc zilele de concediu neefectuate?

Adaugata in: Concedii
Magdalena Grozea
 User  Magdalena Grozea
a intrebat la 27 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2012
Numai daca raportul de munca inceteaza zilele de concediu de odihna ramase neefectuate vor fi compensate in bani in mod corepunzator. Pe durata derularii contractului de munca acest lucru nu este permis. Concediul fara plata suspenda contractul de munca, si nu il inceteaza. Concediul neefetuat pentru anul 2012, corespunzator perioadei lucrate pana la intrarea salariatului in concediu fara plata, va fi efectuat in anul 2013, dupa revenirea din concediu fara plata.

Art. 146
1 Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
2 Prin exceptie de la prevederile alin. 1, efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
3 Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
4 Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024