ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna pentru contract de 2 ore?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Va rog sa imi spuneti cate zile de concediu de odihna are dreptul un angajat care a fost angajat cu 2 ore timp de 1 an dar in acelas timp cu 8 ore pe alta firma. Mentionez ca in septembrie 2014 acesta a fost trecut pe firma de 2 ore cu contract de 8 ore, firma cealalta fiind inchisa.Angajatul a primit 14 zile de concediu si banii, atunci cand s-a incheiat contractul pe cealalta firma .Precizez ca atunci cand a fost in cele 14 zile de concediu nu a venit la firma cu 2 ore. A fost practic in concediu si pe firma cu 2 ore, nu?Acum vrea concediu pe anul 2014 unde a fost angajat cu 2 ore pana in septembrie, mai are dreptul?

Ionpopescu Mara
 User  Ionpopescu Mara
a intrebat la 01 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Feb. 2015
Salariatul incadrat cu norma partiala, chiar si de 2 ore, are aceleasi drepturi ca cel incadrat cu norma intreaga. Ceea ce insemna ca si acest salariat are dreptul la minim 20 de zile lucratoare de CO anual. Are dreptul la conceidul de odihna aferent ambelor contracte incheiate cu cele doua firme, minim 20 de zile pentru fiecare, anual. Daca cele doua contracte ar fi fost incheiate cu aceeasi firma atunci concediul ar fi fost acordat pentru functia de baza, sau daca vreti simultan pentru ambele.

Asadar, salariatul in discutie, indifierent de ce s-a intamplat pe contractul incheiat cu celalat angajator, are dreptul la minim 20 de zile CO pentru anul 2014, cat timp nu a avut contractul suspendat pentru perioade precum CFP sau CIC.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024