ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concediu de risc maternal- indemnizatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Inca o nelamurire legata de perioada veniturilor luate in calcul pentru ndemnizatia de risc maternal, este 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni, sau pe ultimele 10 luni?

In OUG 1582005 se mentioneaza de 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni, iar in Normele de aplicarea ale OUG 962003 se mentioneaza de 75% din media veniturilor pe ultimele 10 luni.

Va multumesc!

Catalina Ivancencu
 User  Catalina Ivancencu
a intrebat la 31 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2012
Baza de calcul o reprezinta veniturile din ultimele 6 luni, nu din ultimele 10. Art. 11 din OUG 96/2003 care prevedea ca baza de calcul o reprezinta veniturile din ultimele 10 luni a fost abrogat odata cu intrarea in vigaore a OUG 158/2005.

Art. 60 - OUG 158/2005
(2) Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 25/2004.

Art. 11 - 96/2003 (abrogat)

(1) Pe durata concediului de risc maternal salariata are dreptul la indemnizatie de risc maternal, care se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat.
(2) Cuantumul indemnizatiei prevazute la alin. (1) este egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate in cele 10 luni anterioare solicitarii, pe baza carora s-a achitat contributia de asigurari sociale de stat.
(3) Pentru indemnizatia de risc maternal nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de stat. Durata concediului de risc maternal reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare.
(4) Calculul si plata indemnizatiei de risc maternal se fac lunar de catre angajator, cel mai tarziu o data cu lichidarea drepturilor salariale pe luna in care se acorda concediul de risc maternal.

Alte intrebari despre Concedii