ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata pentru crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am un bebe care s-a nascut pe 10.12.2014. Am suspendat contractul pentru 1 an si acum vreau sa prelungesc. Voi trimite catre angajator cerere de revenire cu data de 10.11.2015 si o alta cerere de concediu fara plata pe o perioada de 6 luni, incepand tot cu data de 10.11.2015, pentru a putea ramane cu copilul acasa in continuare. Angajatorul este astfel obligat sa imi trimita o decizie pentru ca eu sa pot beneficia in continuare de asigurare medicala? Va rog sa imi spuneti daca procedez corect si daca acea decizie pe care o voi avea de la angajator trebuie depusa intr-un interval anume la Agentia de plati.
Daca in acest interval de 6 luni in care raman acasa cu copilul, imi gasesc un alt job, pot trimite catre angajator demisia pur si simplu?
Va multumesc anticipat.

Diana Niculae
 User  Diana Niculae
a intrebat la 14 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Niculae
 User Diana Niculae
a raspuns userului adriana iancu la 14 Oct. 2015
Va multumesc. Stiam ca pentru a intra in concediu fara plata trebuie oricum sa depun cerere pentru revenire la serviciu, cu data de 10.11.2015.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2015
Concediul fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului prevazut la art. 6 din ordonanta de urgenta 111/2010 se acorda de catre angajator pe baza de cerere, insotita de copia livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului si, dupa caz, de actele doveditoare privind situatia juridica a copilului fata de persoana indreptatita.
Pe perioada acestui concediu sunteti asigurata in sistemul public de sanatate fara plata contributiei.
Daca decideti sa incheiati contract individual de munca cu un alt angajator, in primul rand solicitati printr-o cerere incetarea suspendarii contactului, dupa aceea depuneti notificarea de demisie. In situatia in care angajatorul nu renunta la perioada de preaviz, trebuie sa mergeti la serviciu, contractul urmand sa inceteze la finalul acestuia.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024