ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem o salariata angajata la data de 01.07.2011. Fiind insarcinata, la data de 12.05.2012 a intrat in concediu medical, iar la data de 25.05.2012 a nascut. Avand in vedere ca a nascut prematur la 7 luni, poate beneficia de indemnizatia de crestere copil? Si daca DA, care sunt pasii de urmat in acest caz?

Mihaela Buzoiu
 User  Mihaela Buzoiu
a intrebat la 28 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Da, poate beneficia chiar daca a nascut prematur. In astel de cazuri se aplica dispozitiile art. 4 alineatul 4 din cuprinsul OUG 111/2010 modificata si completata.

Art. 4
4 ??n situa??ia ??n care na??terea copilului se produce ??nainte de termen, perioada prev??zut?? la art. 2 alin. 1 se diminueaz?? cu perioada cuprins?? ??ntre data na??terii copilului ??i data prezumat?? a na??terii, certificat?? de medicul de specialitate.

Mai concret, stagiul de cotizare pentru concediu si indemnizatie se va stabili in functie de data nasterii copilului. Se aplica aceleasi prevederi ca in cazul nasterilor la termen. Pana la nasterea copilului amama trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 12 luni timp in care sa fi realizat venituri supuse impozitului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024