ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O persoana are CIm cu norma intreaga pe perioada nedeterminata la o societate unde are functia de baza si un alt contract cu norma intreaga pe perioada nedeterminata la alta societate. In luna ianuarie 2012 o sa nasca. Intrebarea mea este urmatoarea: Ce se intampla cu contractul de munca de la societatea unde NU ARE functia de baza in momentul cand intra in concediu medical de sarcina si lehuzie ? Unde se inregistreaza acest concediu ? Isi da demisia de la societatea unde NU ARE functia de baza ?

Adaugata in: Concedii Concedii email
Lucica Oprea
 User  Lucica Oprea
a intrebat la 09 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mari Mari la 21 Nov. 2011
Da, poate. Legal vorbind angajatul poate avea oricate contracte doreste intocmite cu oricati angajatori, indiferent de programul de lucru, daca functiile respective nu sunt prevazute ca fiind incompatibile fie prin legi fie printr-o eventuala clauza de concurenta. Insa legea actuala nu prezinta nici o restrictie in acest sens.

Art. 35
1 Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
2 Fac exceptie de la prevederile alin. 1 situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Nov. 2011
Poate o peroana sa aiba doua CIM cu norma intreaga la 2 angajatori????
Stiam ca poate avea doua CIM cu norma intreaga la acelasi angajator......

S-a mai schimbat ceva si nu m-am informat?

Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Nov. 2011
Categoric nu poate fi in concediu de lauzie si sa lucreze in acelasi timp. Salariata insa beneficiaza de aceleasi drepturi pentru ambele contracte, CIM suspendandu-se in ambele cazuri si fiecare angajator platind salariatei indemnizatia cuvenita pentru concediul de sarcina si lauzie conform contributiei pe baza salariului. Salariata este asigurata prin ambele CIM, astfel ca amandoi angajatorii vor plati indemnizatia aferenta pe baza certificatului medical. Exemplarul in original va ajunge in posesia angajatorului unde salariata detine functia de baza iar celalalt angajator va beneficia de o copie legalizata a certificatului medical.


Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind acordarea concediilor medicale si a indemnizatiilor prevad:

ART. 72

Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. 1 lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii legalizate. Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1 din prezentele norme.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024