ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! V-am mai scris despre aceasta situatie, insa ma confrunt cu o problema: am un angajat care si-a luat concediu medical 90 de zile intrerupte de la medicul de familie + medic specialist si acum mi-a mai adus inca un concediu medical de 12 zile peste cele 90 luate deja.Intrebarea mea este cele 90 de zile trebuie sa fie acordate doar de medicul specialist si incepand cu a 91 zi se aproba prelungirea lui doar de medicul expert al asigurarilor sociale?Deoarece, medicul de medicina a muncii a spus ca urmatorul concediu medical trebuie sa aibe stampila medicului expert al asigurarilor sociale si sa-mi prezinte un certificat de aprobare a prelungirii concediului medical de catre acesta, iar salariatul a zis ca el nu are luate 90 de zile de concediu de la medicul expert si ca nu trebuie vizat de catre medicul expert.Va rog frumos sa ma lamuriti.Multumesc!

Margareta P
 User  Margareta P
a intrebat la 21 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Margareta P la 21 Mai. 2013
ART. 13 - OUG 158/2005:
(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile ?n interval de un an, socotită din prima zi de ?mbolnăvire.
(2) ?ncep?nd cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist p?nă la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Margareta P la 21 Mai. 2013
Prelungirea lui trebuie sa fie aporbata de medicul expert al asigurarilor sociale, deci incepand cu cea de-a 91-a zi de concediu medical. Nu si pentru primele 90 de zile. Persoana va trebui sa se prezinte la Comisia medicala pentru evaluare si acordarea acestei prelungiri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Margareta P
 User Margareta P
a raspuns userului Georgeta Ganea la 21 Mai. 2013
Nu si-a luat concediu medical pentru risc maternal, maternitate, ingrijire copil bolnav, accident de munca , urgenta medico-chirurgicala sau boala infectocontagiioasa, deci atunci trebuie obligatoriu viza medicului expert.Multumesc pentru raspuns! O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2013
Daca in cele 90 de zile de concediu medical din ultimele 12 luni toate sunt pentru incapacitate temporara de munca nu pentru alt risc asigurat cum ar fi risc maternal, maternitate, ingrijire copil bolnav, accident de munca , urgenta medico-chirurgicala , boala infectocontagiioasa , obligatoriu trebuie viza medicului expert de asigurari sociale pentru introducerea la plata a concediului medical.Nu se prevede niciunde ca cele 90 de zile de concediu medical trebuie sa fie pe acelasi diagnostic si in caz ca se depasesc sa se solicite viza medicului expert.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024