ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Am o prietena care doreste sa-si ia concediu medical, dar are contractul pe perioada determinata pana la sfarsitul acestei luni. Poate sa si-l prelungeasca avand in vedere ca ii expira contractul? Cine ii va plati concediul medical? Are concediu medical de la medicul de familie dar ar trebui sa si-l prelungeasca pentru mai multe investigatii la un medic special.

Multumesc.

Adaugata in: Concedii
Claudia Bratu
 User  Claudia Bratu
a intrebat la 25 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2013
Se prelungeste numai daca angajatorul doreste acest lucru. Altfel contractul de munca va expira la finalul lunii asa cum a fost negociat. Este incetare de drept. El poate inceta si pe durata concediului medical, caz in care pana la incetare il va plati angajatorul iar dupa incetare va fi preluat de Casa de sanatate. Prietena dvs va merge cu certificatul medical si dovada incetarii la Casa de sanatate iar acestia o vor prelua in plata.

Intrarea in concediu medical nu obliga angajatorul sa prelungeasca un contract incheiat pe perioada determinata. Codul muncii prevede ca in situatia suspendarii CIM (cum este cazul concediului medical, cand suspendarea este una de drept) daca intervine o clauza de incetare de drept, aceasta prevaleaza.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024