ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am un salariat care a prezentat CM cu cod 14 dar in luna 09.2013 depaseste cele 90 zile, am returnat CM pentru aviz medic expert si mi s-a intors cu urmatoarea specificatie din partea DR. Pana la 365 de zile nu trebuie avizul medicului expert dupa ce depaseste aceste zile trebuie sa i-a avizul.
Intrebarea mea daca este corect asa cum mi-a raspuns DR., va rog sa ma lamuriti.
Va mutumesc anticipat. Aurelia

Adaugata in: Concedii
Aurelia Abeaboeru
 User  Aurelia Abeaboeru
a intrebat la 11 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Sep. 2013
Da, este corect pentru ca nu este concediu pentru boala obisnuita ci pentru Neoplazii sau SIDA, iar conform legii, persoana in cauza are dreptul la concediu medical de un an, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 6 luni. Prelungirea se face prin aviz medical, dupa epuizarea perioadei de un an.

Art. 24 - Ordin 60/32/2006
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare ?n cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:

b) un an, cu drept de prelungire p?nă la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, ?n funcţie de stadiul bolii;

(4) Pentru obţinerea avizelor prevăzute la alin. (2) şi (3), medicul curant va ?ntocmi un referat medical conform modelului prezentat ?n anexa nr. 8; referatul medical se va transmite la cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă din a cărui rază teritorială ?şi are domiciliul asiguratul.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024