ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,

Cum se procedeaza in cazul in care am o angajata cu perioada determinata, dar functia de baza e la alta firma si s-a imbolnavit?
Concediul se plateste de la ambele firme?


Adaugata in: Concedii
Ana Ana
 User  Ana Ana
a intrebat la 24 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2012
Slaariatul va prezenta primului angajator, celui de baza, primele doua copii originale ale certificatului medical, iar copia va ajunge la al doilea angajator.

OUG 158/2005

Art. 33 Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. 1 lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - 1 Pentru persoana care se afl?? ??n dou?? sau mai multe situa??ii dintre cele prev??zute la art. 1 alin. 1 lit. A ??i B din Ordonan??a de urgen???? a Guvernului nr. 158/2005, aprobat?? cu modific??ri ??i complet??ri prin Legea nr. 399/2006, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare, ??i care desf????oar?? activitatea la mai mul??i angajatori, la fiecare fiind asigurat?? conform acestei ordonan??e de urgen????, indemniza??iile se calculeaz?? ??i se pl??tesc, dup?? caz, de fiecare angajator. ??n aceast?? situa??ie primele dou?? exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezint?? spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la cel??lalt/ceilal??i angajator/angajatori se prezint?? cele dou?? exemplare ??n copii certificate de c??tre medicul prescriptor.

2 Pe copiile certificate se va ??nscrie ??Conform cu originalul?? ??i se va aplica ??tampila unit????ii, parafa ??i semn??tura medicului prescriptor, precum ??i, dup?? caz, parafa ??i semn??tura medicului ??ef de sec??ie, ??n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

3 Angajatorii pl??titori au obliga??ia respect??rii prevederilor art. 1


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2012
DA, concediul medical se plateste de fiecare angajator cu conditia ca salariatul sa aiba un stagiu de cotizare de cel putin 22 zile lucratoare in ultimele 12 luni, anterioare lunii in care a intrat in concediu medical. Originalul concediului se prezinta la angajatorul de baza , iar o copie a acestuia , se prezinta la dumneavoatra.Medicul care l-a eliberat, pune parafa conform cu originalul, Concediul medical trebuie semnat de angajator si inregistrat in registrul de corespondenta al acestuia.
OUG 158 DIN 2005 reglementeaza concediile medicale si cuantumul indemnizatiilor in functie de riscul asigurat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024