ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical dupa CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Lucrez in invatamant, iar acum sunt in cic. Pe 28 mai, copilasul meu va implini 2 anisori, ceea ce inseamna ca va trebui sa ma intorc la scoala. Astazi am fost chemata la scoala sa mi se adreseze o rugaminte. Fata care e in locul meu vrea sa-si dea definitivatul, dar daca eu ma voi intoarce, nu va avea 2 ani predati si nu va putea sustine examenul. Mi s-a propus sa trec din CIC in medical. Intrebarea mea: este corect acest lucru din punct de vedere legal? Eu sunt dispusa sa o ajut, dar nu vreau sa-mi risc postul sau sa ma afecteze cu ceva.

Astept raspuns!

Va multumesc frumos!

Adaugata in: Concedii
Ele Eu
 User  Ele Eu
a intrebat la 21 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ele eu la 21 Mar. 2013
Dumneavoastra nu aveti nimic de pierdut daca nu intrati in medical, revenind la lucru dupa CIC. Sigur ca va inteleg dorinta de a ajuta si este laudabila. Etic si legal vorbind, parte din bani angajatorul ii va recupera de la stat pentru un concediu care nu a fost unul medical real. Iar angajatorul nu poate impune o astfel de solutie. Succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ele Eu
 User Ele Eu
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mar. 2013
Da, aceasta era intrebarea. si va multumesc frumos! m-am gandit si eu la faptul ca poate, Doamne fereste, voi avea nevoie de concediu medical pe motive reale si bine intemeiate de sanatate, dar am vrut sa ajut si, daca n-o voi face, se va zice ca sunt rau-intentionata. oricum, din cauza faptului ca m-am interesat prea mult si am sunat in stanga si in dreapta sa aflu ce trebuie facut, pentru ca nu am stiut, a fost deranjant pentru persoana respectiva, care mi-a spus verde-n fata sa nu o deranjez in timpul serviciului si ca ma va lua in considerare in ultima instanta, daca nu are alta solutie. asta mi s-a spus cu 2 ore in urma


va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2013
Se poate intra in concediu medical direct din CIC, daca aceasta este de fapt intrebarea. Iar indemnizatia medicala se va calcula in baza indemnizatiei de crestere copil din ultimele 6 luni anterioare celei in care intrati in concediu. Caz in care contractul dvs se va suspenda in continuare de drept, iar al ei se va putea prelungi pana la revenirea dvs. Insa trebuie sa fiti dvs de acord cu acest lucru, pentru ca odata consumate aceste zile, se va tine cont de ele in momentul in care chiar veti avea nevoie de concediu medical pe motive reale de sanatate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024