ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical neprezentat angajatorului .


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua
acelasi angajat revine la fiecare 10 zile cu alte concedii medicale . Ultimul adus are diagnosticul 325 anxietate . Am fost anuntata prin sms ca are concediu medical toata luna februarie ( Deja sunt doua luni de concedii medicale ). L-am chemat printr-o adresa cu confirmare de primire sa isi aduca concediul medical si sa dea o declaratie pe propria raspundere unde poate fi gasit pe durata concediului medical . Trebuia sa se prezinte ieri dar nu a sosit . Deoarece eu nu am nici macar o copie a concediului medical este trecut absent nemotivat . Concediul precedent l-am semnalat la CNAS fals . Daca imi aduce concediul medical pentru luna februarie dupa ce acesta expira adica la inceputul lunii martie , eu nu il poate face verifica la domiciliu . Ce pot face inacest caz?

Martin Camelia
 User  Martin Camelia
a intrebat la 16 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2014
Nu aveti alta solutie decat sa il inregistrati si sa il platiti in consecinta, daca amngajatul vi-l prezinta pana la data de 5 a lunii martie cel tarziu, asa cum prevede legea. Cat timp certificatul este completat corect si inmanat la data corecta, atunci nu ar trebui respins, daca CNAS nu a demarat controlul in timp util. Corectitudinea acordarii concediului trebuie verificata pe parcursul lui, nu dupa.

Nu este corect deocamdata sa il treceti absent nemotivat, el are legal ca termen de prezentare a documentului data de 5 a lunii urmatoare celei in care a fost eliberat certificatul. Vedeti OUG 158/2005 impreuna cu normele de aplicare aprobate prin Ordinul 60/32/2006. El si-a facut datoria de a va anunta verbal, este corect pana aici.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Gratiela Petrescu alexei delimart George Andreescu adriana iancu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024