ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

O salariata a fost un an de zile in concediu crestere si ingrijire copil dupa care si-a luat un an de concediu fara plata, in aceasta perioada de fara plata a ramas insarcinata, intrebarea este daca poate beneficia de concediu medical ptr. noua sarcina adica cele 126 de zile si de indemnizatia de maternitate ptr a doilea copil.
Multumesc anticipat de raspuns....

Adaugata in: Concedii
Goia Mihaela
 User  Goia Mihaela
a intrebat la 18 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Ian. 2013
Da, in conditiile art de mai jos, beneficiati de plata concediului de maternitate. Baza de calcul va fi indemnizatia munima de crestere copil, respectuv 600 lei.
Art. 21 din OUG 111 DIN 2010
(1)Pe perioada ?n care se beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6), precum şi pe perioada concediului fără plată prevăzut la art. 6, plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru aceste persoane se asigură de la bugetul de stat.
(2)Pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6), contribuţia de asigurări sociale de sănătate se calculează prin aplicarea cotei prevăzute de lege asupra cuantumului indemnizaţiei acordate, iar pentru persoanele care beneficiază de concediul fără plată prevăzut la art. 6, contribuţia de asigurări sociale de sănătate se calculează prin aplicarea cotei prevăzute de lege asupra nivelului minim al indemnizaţiei prevăzut la art. 2 alin. (2)?(4).
Da, beneficiati si de indemnizatie pentru crestere copil
ART 2 DIM OUG 111 DIN 2010
5)Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele ?n care persoanele s-au aflat ?n una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
;;;;;;;
i)au beneficiat de concediu fără plată pentru creşterea copilului;


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024