ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical pt dureri de spate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Sunt o gravida in 20 saptamani si doresc sa va bb cateva lucruri.IN primul rand dinainte de sarcina am fost diagnosticata cu scolioza, motiv pentru care am facut si recuperare medicala de specialitate.
DOresc sa va intreb daca pe baza acestui diagnostic medicul de familie imi poate da cateva zile de concediu medical si de ce acte este nevoie pentru acest lucru-mentionez ca am o radiografie si unnraport medical din luna martie de la ultmele sedinte de recuperare medicala.
Cate zile de concediu medical pot lua pe baza acestui diagnostic?
Multumesc

Adaugata in: Concedii Sarcina
Alina Mart
 User  Alina Mart
a intrebat la 26 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2014
Concediul medical se acorda pe baza unui certificat medical eliberat de medic, in functie de problemele de sanatate pe care le prezentati. Nu va pot spune eu la cate zile aveti voie conform diagnosticului pentru ca nu sunt medic. Dar va poate spune medicul dvs acest lucru. Cf. OUG 158/2005 aveti dreptul la un concediu medical de 183 de zile calendaristice pe parcursul a 12 luni, insa incepand cu a 91-a zi prelungirea se va face numai cu acordul Comisiei de expertiza medicala a CNPP. Certificatul medical il prezentati angajatorului pana pe data de 5 a lunii urmatoare cel mai tarziu ca sa fie luat in considerarea si il anuntati in 24 de ore referitor la intrarea in medical. Aceasta obligatie apare in Ordonanta mentionata mai sus.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024