ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical si locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

1. Un angajat a prezentat 3 concedii medicale pentru luna ianuarie 2014, astfel: 01.01.2014 - 06.01.2014, 07.01.2014 - 16.01.2014, respectiv, 20.01.2014 - 31.01.2014. Dupa cum se poate observa, el nu are concediu medical pentru ziua de 17.01.2014. In aceasta situatie trebuie suspendat contractul de munca in acea zi sau ce anume trebuie facut? Daca da, in baza carui temei legal se suspenda contractul de munca?

2. Daca un angajat isi schimba locul de munca dintr-un compartiment in altul in cadrul aceleasi unitati fara a i se modifica functia si atributiile, trebuie intocmit act aditional la contractul de munca? Daca da, in baza carui temei legal?

Va multumesc!

Olimpia Pop
 User  Olimpia Pop
a intrebat la 28 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2014
1. Pentru ziua respectiva, daca el s-a aflat tot in medical, ar trebui corectat certificatul de catre medicul prescriptor. Daca a fost la lucru, atunci nu este necesara o suspendare. Fara certificatul medical si in situatia in care nu a fost la locul de munca pe data de 17.01 il pontati nemotivat. Se poate suspenda contractul de munca in aceste temei prin decizie intocmita in baza art. 51 (2) din Codul muncii republicat.

Salariatul are doua concedii initiale, daca cele acordate pana la data de 16.01 inlclusiv au acelasi cod de boala.

2. Daca in contractul de munca, la elementul "loc de munca" este completat departamentul atunci da, se va intocmi act aditional. In mod normal insa nu este cazul pentru ca locul de munca il reprezinta unitatea, locatia efectiva in care isi desfasoara activitatea si nu departamentul / compartimentul sau divizia in care lucreaza.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024