ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical si neprelungire CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost angajat cu contract temporar de munca., Intre timp am fost diagnosticat cu tuberculoza, asta inseamna 6 luni concediu medical obligatoriu. Pe 6 decembrie imi expira acest contract temporar. Ei au spus ca nu imi mai prelungesc contractul. In ultimile 2 luni am stat in concediu medical. Ce urmeaza sa se intample acum?

Adaugata in: Concedii
Teodor Alexandru
 User  Teodor Alexandru
a intrebat la 04 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Dec. 2013
Contractul de munca inceteaza de drept, odata cu expirarea termenului contractual, angajatorul nu are obligatia legala de a-l prelungi. Incetarea lui va avea loc in timpul concediului medical, fiind una de drept legea permite acest lucru.

Daca sunteti inca in concediu medical si acesta se va extinde si pe o perioada ulterioara incetarii contractului, veti fi preluat in plata de Casa de Sanatate de care apartineti, prin prezentare certificatului medical si a dovezii de incetare a raportului de munca.

Dupa finalizarea concediului medical, puteti depune dosar pentru indemnizatia de somaj. Cat timp exista un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anteriaore depunerii solicitarii pentru indemnizatie, aveti dreptul la acest tip de venit. Din somaj puteti intra in continuare in concediu medical daca va fi cazul. Puteti depune dosarul si imediat dupa incetarea contractului. Prezentati certificatul de concediu medical in 24 de ore de la eliberarea lui catre AJOFM, iar somajul se va suspenda si ei va vor plati indemnizatia medicala pe parcursul concediului. Apoi veti putea relua somajul, dupa terminarea medicalului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024