ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna.sunt angajat la patron cu contract de munca de la 2 la 8 ore .lunar fac 180 ore chiar si peste 180.as dori sa stiu la ce retributie am dreptul si cate zile dr concediu?va multumesc



Adaugata in: Concedii Drept
Mircea Iulian
 User  Mircea Iulian
a intrebat la 09 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Iun. 2014
Nu se poate sa aveti in contract o astfel de norma, trecuta ca interval de la 2 la 8 ore. Ori este de 2 ore si atunci este cu timp partial, ori cu 8 ore si atunci este contract cu norma intreaga. Din doua una.

Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat, de regula ar fi o zi la doua saptamani lucrate. Dreptul la concediu se naste insa odata cu semnarea contractului de munca. Acorarea lui este influentata de timpul lucrat anterior acordarii.

Aveti munca suplimentara iar aceasta poate fi realizata numai cu acordul prealabil, scris, al salariatului, cu exceptia situatiilor prevazut de lege cand nu este necesar acordul sau - forta majora sau accidente. Munca suplimentarea se comenseaza fie cu timp liber corespunzator acordat in urmatoaree 60 de zile, fie cu spor la salariul de baza corespunzator de minim 75% daca nu se poate acorda liberul. Modalitatea de compensare ar trebui sa fie precizata in CCM sau Regulamentul intern, in functie de unitate.

Daca aveti contract cu norma partiala atunci ar trebui sa apara in cuprinsul lui cateva prevederi speciale, in lipsa carora contractul va fi considerat ca fiind incheiat cu norma intreaga si tratat ca atare.

Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

Clarificati norma aceea de lucru precum si conditiile in care desfasurati munca suplimentara, par sa fie ceva nereguli.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa adriana iancu G Stancu Marius Ion George Andreescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024