ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu odihna dupa concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
1.As dori sa-mi spuneti daca pot beneficia de concediu de odihna dupa CM(in febr. 2015 am facut o operatie dupa care am intrat in CM pana pe 06.08.2016)?La servicu mi s-a spus ca "nici gand sa imi dea concediu de odihna pe 2015".
2.Din august 2015-august 2016 am certif de handicap grad accentuat. Am inteles ca mai pot beneficia de inca 3 zile de concediu.Sau cum se calculeaza ?3 zile pe 2015 si 3 pe 2016 sau numai 3 zile in total?
Va multumesc.

Anna Mari_d
 User  Anna Mari_d
a intrebat la 09 Aug. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns userului adriana iancu la 19 Aug. 2016
Buna ziua,
1. Aveti dreptul la CO pe anul 2015, conf art 145 alin 6 CM prezentat mai jos.
2. Aveti dreptul la CO suplimentar de cel putin 3 zile lucr conf art 147 CM.
Detalii pe https://florincioca.wordpress.com/2016/07/19/concediul-de-odihna/
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2016
1.Perioada in care ati fost in CM, se considera perioada de activitate prestata, Asadar aveti dreptul la toate zilelele de concediu de odihna.
Codul muncii
Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.
2.in ceea ce priveste CO suplimentar, art 147 din Codul muncii prevede urmatoarele:
Art. 147. [concediul de odihna suplimentar]
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.
Prin urmare, de concediu suplimentar beneficiaza trei categorii de salarati: cei care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii si tinerii in varsta de pana la 18 ani.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024