ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care sotul meu lucreaza in strainatate, cu acte de independent, va trebui sa i se aloce o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului? Daca nu solicita acest drept, concediul si indemnizatia mea se reduc cu o luna?
Mentionez ca el nu are un salar fix, statutul de independent il obliga in Belgia sa plateasca taxe si impozite in tara respectiva, iar lucrul si-l gaseste singur si taxele le plateste si daca nu lucreaza cateva luni! Nu stiu daca el este indreptatit sa primeasca acea luna, daca nu este salariat in Romania. As vrea sa stiu daca in cazul de fata mie mi se va reduce concediul la 23 de luni fata de 24.
In speranta ca voi primi un raspuns,
Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii
Ioana Asimionese
 User  Ioana Asimionese
a intrebat la 03 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Asimionese
 User Ioana Asimionese
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Oct. 2012
Multumesc! El plateste periodic taxe si i se impoziteaza venitul, taxele se platesc trimestrial, statutul de independent este asemanator cu cel de la noi cand detii o firma. Lucreaza in constructii si are acte din octombrie 2011. Copilul s-a nascut pe data de 25 iulie 2012. La rubrica ce trebuie completata la Asco in care trebuie precizat daca lucreaza in Romania sau in alta tara din UE, trebuie sa bifez ca in alta tara? Si ca in ultimele 12 luni a lucrat in una din perioadele asimilate, raspuns nu?
Daca zic la toate nu l-ar gasi ca are acte si in Belgia si ca lucreaza acolo? Nu as vrea sa trebuiasca sa merg la servici mai repede cu o luna! Nu stiu cum e exact legea, am inteles ca in cazul in care i se cere lui sa stea o luna cu copilul atunci eu am dreptul in perioada respectiva sa-mi iau concediu fara salar?
Daca ma mai puteti ajuta cu vreun raspuns, va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2012
Daca nu plateste impozit in Romania, si deci nu figureaza ca persoana care a realizat in cele 12 luni anterioare nasterii copilului ca realizand venituri supuse impozitului, atunci nu se aplica obligatia efectuarii unei luni din totalul Concediului. Cu atat mai mult cu cat inteleg ca el nu are o continuitate, deci este posibil sa nici nu aiba 12 luni consecutive lucrate, astfel incat sa poata beneficia de concediu.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024