ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu prenatal si postnatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,in cazul in care copilul se naste mai tarziu de 84 zile de prenatal si nu imi mai raman 42 de zile de postnatal ce ar trebui sa fac sa pot beneficia de concediu de crestere copil?

Florina Carmen Dorobantu
 User  Florina Carmen Dorobantu
a intrebat la 02 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2011
Acordarea concediului de sarcina si lauzie este conditionat in primul rand de stagiul de cotizare. Daca persoana in cauza, in cele 12 luni anterioare nasterii nu a realizat venituri si deci nu a indeplinit stagiul de cotizare, acordarea condeiului de 42 de zile nu se justifica insa concediul de crestere copil va fi acordat din cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului.


In situatia in care sunteti salariata unei societati iar medicul care supreavegheaza sarcina dispune efectuarea unui concediu prenatal mai mare, cele 42 de zile pentru concediul de lauzie scazand, atunci fie luati concediu postnatal in numarul de zile ramase din cele 126 prevazute de lege si reveniti la locul de munca pentru numarul de zile ramase pana la 42 in situatia in care starea fizica ii permite acest lucru, fie putei solicita un concediu medical, daca medicul decide ca nu sunteti apta pentru a relua activitatea pentru acel timp.

Exemplu:
Concediu sarcina = 90 de zile
Concediu lauzie = 36 de zile
Diferentea pana la 42 pana la intrarea in CIC = 6 zile

Puteti incerca sa discutati cu angajatorul si varianta unui concediu fara plata pentru respectivul numar zile iar in ziua 43 de la nastere sa intrati in concediu crestere copil sau a unui concediu de odihna in cazul in care aveti zile neefectuate pentru intervalul cuprins intre inceputul anului calendaristic si data nasterii.



Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024