ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,Va rog sa-mi comunicati raspunsul la urmatoarele probleme:
1.concediul de maternitate se plateste de catre angajator?
2.Dosarul pentru concediu cine este obligat sa-l intocmeasca?Ce se face cu el?cine-l depune la Casa de pensii,sau Casa de Sanatate????
Sunt un incepator in contabilitate,tin o evidenta contabila la o societate in care un salariat va intra in concediu de maternitate in curand.
Va rog frumos sa ma ajutati.

Anton Stefanescu
 User  Anton Stefanescu
a intrebat la 07 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2014
1. Concediul de maternitate este suportat integral din FNUASS, este concediu medical. Indemnizatia se plateste de catre angajator, dar acesta isi recupereaza banii de la Casa de Sanatate. Concediul pentru crestere copil este platit de stat, nu de angajator.

2. Dosarul pentru indemnizatia pentru concediul crestere copil il intocmeste beneficiarul, adica parintele care solictia indemnizatia. Angajatorul va trebui sa ii elibereze adeverinta tip cu veniturile realizate in cele 12 luni anterioare, in care va figura si concediul de lauzie obligatoriu, cat si cel prenatal si alte concedii medicale, daca exista in decursul lor.

Nu confundati concediul de maternitate cu cel de crestere copil, sunt diferite si se acorda in baza unor acte normative diferite. Primul este prevazut de OUG 158/2005 iar cel pentru crestere copil de OUG 111/2010.

Documentele pentru indemnizatia crestere copil le puteti regasi aici, la zi http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024