ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

pe 10 octombrie 2011 m-am angajat cu CIM, iar in nov 2012 am avut 10 zile CO, apoi in decembrie 2012 si continuare ianuarie 2013 am avut restul de zile de CO.
Acum, in iunie se desfiinteaza postul meu si voi trece in somaj, dar cand am spus sefului ca vreau si retul de zile de CO mi-a zis ca nu mi le da.
intrebarea este : de cate zile de Co ar trebui sa beneficiez in prezent?
Mi s-a propus ca dupa ce voi face actele de somaj sa lucrez la aceeasi firma dar cu contract de colaborare pentru 4 ore, se poate?


Adaugata in: Concedii C.o.
Mariana Nicolae
 User  Mariana Nicolae
a intrebat la 22 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2013
Zilele de CO se acorda pe baza unei programari si prin negociere individuala sau colectiva, in functie de caz. In situatia dva ar fi una individuala. Daca nu vi se acorda zilele de CO ramase pana la incetarea contractului de munca ar trebui sa vi se plateasca contravaloarea lor, calculata cf. formulei stabilite la art. 150 din Codul muncii, dupa incetarea raportului de munca.

Nu puteti cumula indemnizatia de somaj cu venitul obtinut in baza unui contract de prestari servicii decat daca acest contract il incheiati in calitate de PFA / II si veniturile realizate nu depasesc 500 de lei (nivelul indicatorului social de referinta). In caz contrar pierdeti indemnizatia de somaj.

Ca o apreciere persoanla, masura anggajatorului pare sa fie una abuziva pentru a reduce cheltuielile aferente unui contract individual de munca, insa nu este corect si nici legal. V-as recomanda sa sesizati si ITM. Ceva nu ete in regula. Daca isi permite sa va tina in continuare pe post dar cu o alta forma contractuala atunci nu se justifica aceasta desfiintare, este fortatal

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024