ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul de odihna cumul functii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Daca un salariat este angajat cu cumul de functii la acelasi angajator, doua contracte individuale,unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma, este obligat sa-si ia concediul de odihna pe ambele functii sau isi poate lua pe o functie si la cealalta daca doreste poate fi prezent? Precizez ca institutia este bugetara, contractele sunt individuale, functii diferite. Astept raspuns. Va multumesc.

Adaugata in: Concedii Cumul functii
Vasiu Roxana
 User  Vasiu Roxana
a intrebat la 29 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Moldovan
 User Mihaela Moldovan
a raspuns userului adriana iancu la 04 Iul. 2016
H.250/1992 republicata , art.3 alin.1 -salariatii care indeplinesc prin cumul, pe langa functia de baza, cu o norma intreaga, o alta functie, au dreptul la concediu de odihna platit numai la unitatea in care au functia de baza, pentru postul ocupat prin cumul se va acorda la cerere, un concediu fara plata pentru zilele de concediu de odihna acordat pentru functia de baza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Iun. 2016
Codul Muncii art. 144: "dreptul la concediul de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor" si ca acest drept "nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari".
Concediul de odihna anual platit este un drept care se acorda salariatului indiferent ca acesta este angajat cu un singur contract individual de munca sau ca acesta lucreaza prin cumul (functie de baza si functie cu timp partial).
Daca salariatul lucreaza prin cumul la acelasi angajator: concediul de odihna anual platit se acorda concomitent atat la functia de baza, cat si la cea ocupata prin cumul.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024