ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul de odihna,preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Din luna iunie, cind am suferit o interventie chirurgicala ma aflu in concediu medical. Astazi am primit prin posta o instiintare de la unitate prin care mi se aduce la cunostinta ca prima zi dupa ce termin concediul medical va fi considerata si prima zi din preaviz . Avand in vedere ca nu mi-am efectuat nici o zi de concediu de odihna pe anul 2013 , doresc sa stiu daca am dreptul sa cer ca inaintea preavizului sa mi se acorde zilele respective dar si cuantumul banesc aferent acestor zile neefectuate.

De asemenea as dori sa stiu daca este legal modul in care s-a procedat, si cum ar trebui sa procedez in caz contrar.
Multumesc!

Adaugata in: Concedii Preaviz..
Letitia Badulescu
 User  Letitia Badulescu
a intrebat la 06 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2013
In primul rand concedierea poate fi dispunsa pe perioada concediului medical doar daca intervine o reorganizare judiciara, faliment sau dizolvare. In orice alta situatie este ilegala dispunerea ei. Solutia ar fi sa nu semnati pentru primirea notificarii pentru ca ea sa nu produca efecte. Daca ati semnat deja atunci depuneti o sesizare la ITM pana una alta, ca sa se efectueze un control la fata locului. Iar in cazul in care intrati in preaviz dupa concediu, si incetati relatia de munca, va trebui sa primiti de la angajator o decizie de concediere pe care o veti putea contesta in instanta de judecata in termenul prevazut in cuprinsul ei (45 de zile de la data comunicarii prin semantura de primire), la Tribunalul de care apartineti.

Daca dupa efectuarea preavizului, cand va inceta raportul de munca, ramaneti cu zile de concediu de odihna neefectuate ele vor trebui platite conform legii. Le puteti efectua si in timpul preavizului daca vi se aproba cererea in acest sens, dar angajtorul nu este obligat sa o faca. Caz in care ramane varianta platirii lor dupa incetare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024