ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


concediul medical diminueaza numarul zilelor de concediu de odihna?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua , va rog sa ma lamuriti daca numarul zilelor de odihna se diminueaza in raport cu timpul efectiv lurate in cazul in care o persoana a fost in concediu medical sau de maternitate.

Concret: un cadru didactic suplinitor , angajat pe perioada determinata in anul scolar 2013-2014, cu contract de munca, lucreaza incepind cu 01.09.2013 si pina in 31.10.2013 inclusiv, intra in concediu de maternitate din 01.11.2013 pina in 06.03.2014 si pe urma in ingrijirea copilului. Va rog sa-mi spuneti perioada pe care ii acord concediu de odihna. Legislatia spune ca concediu de odihna nu se acorda daca ai avut mai mult de 12 luni concediu medical (eu am acordat si pe perioada concediului de maternitate) dar parerile sunt impartite . Sunt unitati care scad concediile medicale si numai pe perioada efectiv lucrata acorda concediu de odihna.Multumesc mult.

PS: cadrele didactice calificate beneficiaza de 62 zile lucratoare pe an scolar( 01.09.2013-01.09.2014)

Ana-maria Bob
 User  Ana-maria Bob
a intrebat la 28 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2014
Concediul medical, indiferent de natura lui, nu diminueaza durata concediului de odihna anual. Acest lucru este stabilit prin Directiva CE 88/2003, art. 7 si explicat prin Decizie a Curtii Europene de Justitie. Totodata, Constitutia tarii prevede ca odata cu aderarea la spatiul comunitar, legile comunitare au intaietate in fata celor nationale, in special atat timp cat drepturile acordate sunt mai favorabile salariatilor. Multe unitati nu respecta aceasta Directiva poate si pentru ca nu sunt familiarizate cu ea. Dar la o actiune in instanta, prin invocarea acestei Directive, angajatul isi va recapata drepturile.

Alte intrebari despre Concedii