ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul medical dupa CIC influenteaza stimulentul


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Copilul meu implineste un an pe 21 mai 2012, iar eu intentionez sa ma intorc la serviciu pe 1 mai 2012. Daca ma intorc din CIC si intru direct in concediu medical doua luni fara sa lucrez deloc, mai beneficiez de stimulentul de insertie?
Mentionez ca lucrez in invatamant si n-as vrea sa ma intorc la sfarsitul anului scolar, in mai, si as sta in medical pana se termina anul scolar. Este ilegal sa iau stimulentul de insertie in cele doua luni, daca stau in concediu medical?
Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii
Nicoleta Ranca
 User  Nicoleta Ranca
a intrebat la 17 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2011
La mometul actula legea nu prevede nici o restrictie legata de acordarea stimulentului de insertie in cazul unui eventual concediu medical. OUG 111/2010 prevede doar faptul ca veti beneficia de acest stimulent de insertie daca reveniti la locul de munca inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil. In privinta concediului medical insa, in opinia mea ar fi bine sa evitati aceasta optiune daca nu exista o motivatie medicala reala deoarece controalele in acest sens au devenit destul de drastice si in situatia in care este verificata cauza medicala, daca se descopera ca nu exista, puteti risca sa fiti pusa in situatia de a restitui indemnizatia incasata pentru CM si poate chiar sa fiti amendata.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024