ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul pentru cresterea copilului pana la doi ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ma numesc Hera Emanuela in 31 iulie 2014 inceteaza indemnizatia pentru cresterea copilului Fetita mea sa nascut in 31 luie 2012 si se aplica legea in care tatal trebuie sa stea acasa o luna in cazul nostru sotul nu are 12 luni anterior nasterii copilului lucrate si nu se aplica legea ceea ce nu stiu eu este daca va trebui sa anunt acest lucru ca nu are lucrate cele 12 luni si unde sa anunt pentru ca nu as vrea sa pierd o luna sa nu primesc banii si trebuie anuntat si incetarea Indemnizatiei pentru cresterea copilului sau primesc incepand cu luna viitoare alocatia direct 42 lei ? va multumesc frumos

Adaugata in: Concedii Concediu copil
Emanuela Alina Hera
 User  Emanuela Alina Hera
a intrebat la 27 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2014
Indemnizatia crestere copil inceteaza in data imediat urmatoare celei in care copilul dvs va implini 2 ani, respectiv in data de 1 august 2014. Pe data de 31 iulie veti fi inca in concediu si veti primi indemnizatie cat timp nu reveniti mai devreme la lucru.

Nu stiu unde se termina o fraza si unde incepe alta asa ca am sa incerc sa inteleg. Tatal copilului are obligatia sa efectueze minim o luna din durata concediului pentru care ati optat, daca in cele 12 luni anteriaore datei nasterii copilului a realizat venituri impozabile sau asimilate. Se iau in calcul perioade precum concedii medicale, somaj, perioade lucrate, alt CIC din cele 12 luni.

Daca tatal nu indeplineste aceasta conditie nu se aplica prevederea in discutie. Puteti merge la DGASPC cu o adeverinta a sotului din care sa rezulte ca el nu indeplineste conditiile, daca doriti. Dar de regula institutia detine o eveidenta sau este informata privind conditiile indeplinte de parinti.

Alocatia se va modifica din luna urmatoare, trecand de la 200 la 42 de lei. Numai daca apar modificari care sa nu mai permita incasarea alocatiei (de exemplu mutarea domiciliului in alta tara) va trebui sa anuntati obligatoriu insitutia platitoare - DGASPC de regula - referitor la modificarile aparute.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024