ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Contestare sau verificare concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Am un salariat care dupa incetarea concediului de ingrijire copil (o luna conform ultimelor modificari la CIC) nu s-a prezentat la munca. In a patra zi lucratoare l-am sunat si i-am spus ca o sa ii trimit o convocare pentru cercetare disciplinara pe motiv de 4 zile nemotivate, fapt pentru care el s-a dus la medicul de familie si i-a dat un concediu medical. El s-a dus in data de 17 iar medicul i-a dat concediu din 15 iulie (retroactiv).
Stiu sigur ca este sanatos iar prin acest procedeu a evitat cele 4 zile de nemotivate. Cum pot contesta sau verifica concediu medical si cat de legal este sa eliberezi un concediu retroactiv?


Adaugata in: Concedii
Adriana M
 User  Adriana M
a intrebat la 18 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Iul. 2013
Gasiti aici Ordinul http://www.cnas.ro/legislatie/concedii-si-indemnizatii-medicale , de unde puteti extrage si Anexa 5.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2013
Trebuie sa sesizati Casa de Sanatate. In Ordinul 60/32/2006 [privind normele de aplicare a OUG 158/2005 aveti prevazuta procedura in acest caz.

ART. 81
(6) Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, ?n termen de maximum 6 zile de la data la care au fost ?nştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate ?n incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea ?n care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin. (2), dacă au solicitat-o.
(7) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi ?n incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua numai ?n intervalul orar 8,00 - 11,00, 12:00 - 17:00, 18:00 - 20:00, prilej cu care se va ?ncheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei şi de asigurat, conform modelului prevăzut ?n anexa nr. 5.
(8) Procesul-verbal prevăzut la alin. (7) poate fi contestat ?n termen de 30 de zile de la data comunicării, la sediul plătitorului de indemnizaţii, acesta av?nd obligaţia de a răspunde ?n maximum 30 de zile de la data ?nregistrării contestaţiei.
(9) Controlul privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical, ?n condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează pe baza unei metodologii elaborate de CNAS ?n termen de 60 de zile şi care va fi publicată ?n Monitorul Oficial al Rom?niei, Partea I.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu adriana iancu alexei delimart G Stancu George Andreescu Gratiela Petrescu