ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract colaborare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
As avea urmatoarea problema, daca ma puteti ajuta, si anume: lucrez cu norma intreaga si pe langa aceasta mai am si un contract de colaborare, unde nu este specificat numarul de ore, cu Directia Judeteana de Statistica. Problema este ca incepand cu 1 august am intrat in concediu de maternitate, concediu pe care l-am depus la angajatorul unde am norma intreaga de lucru nu si la DJS, trebuia sa-l depun si la DJS? Cum trebuie sa procedez in acest caz? Mentionez ca cei de la DJS imi spuneau ca la calculul indemnizatiei pentru CIC mi se vor lua in calcul si veniturile de aici. Multumesc anticipat pentru raspuns!

Adaugata in: Concedii
Daniela Marina
 User  Daniela Marina
a intrebat la 05 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Marina
 User Daniela Marina
a raspuns userului Georgeta Ganea la 06 Sep. 2013
22 zile lucrate in anul anterior nasterii sau 22 zile lunar? cum arata aceasta "copie certificata de medicul prescriptor" deoarece am intrebat medicul in momentul eliberarii CM si mi-a raspuns ca nu se pot elibera 2 medicale si ca nu ar cunoaste nici o alta varianta la aceasta situatie, mai precis nu a avut nici un caz de acest gen pana acum.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Marina
 User Daniela Marina
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Sep. 2013
da, stiu ca se vor lua in calcul ambele venituri la calculul indemnizatiei pentru crestere copil,insa nu sunt lamurita cu concediul medical deoarece, din cate stiu eucotizez ca orice salariat cu exceptia cotizatiei pentru pensie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2013
Se iau in calcul ambele venituri la calcularea indemnizatiei pentru crestere copil, cat timp in dosar includeti adeverinta pentru amandoua. Sunt venituri profesionale impozabile si se iau in considerare conform legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 05 Sep. 2013
Concediul medical nu se acorda in baza contractului de colaborare pentru ca in mod normal nu se plateste contributia aferenta pentru aceste contracte. Doar daca exista o exceptie in cazul de fata se va plati medicalul, altfel nu. Nu are importanta ce stagiu de cotizare are persoana, cat timp DJS nu plateste cei 0,85% nu este obligata sa plateasca medicalul. Mai ales ca nu vorbim de CIM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2013
Daca acesta colaborare de care spuneti este in baza unui contract de munca cu timp partial, sigur beneficiati de plata concediului medical si de la DJS.daca avet indeplinita conditia stagiului de cotizare de 22 de zile lucratore in ultimele 12 luni.Prezentati o copie certificata de medicul prescriptor si la aceasta institutie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024