ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de munca, concediu, plata...


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am inregistrat un contract de munca pe care scrie ca si program de lucru 4 ore(pana la 2 ore). Desi este inregistrat din martie 2012, si nu am beneficiat de concediu pana acum, sunt curios daca mai pot primi, sau pot cere compensatii financiare pentru perioada de concediu de care nu am avut parte? Totodata, as vrea sa stiu daca am dreptul la alte compensatii financiare in cazul in care nu mi se da concediul? Multumesc anticipat...

Adaugata in: Concedii
Ionut Sandu
 User  Ionut Sandu
a intrebat la 10 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2014
Nu inteleg ce inseamna acea mentiune din paranteza, programul este de 4 sau de 2 ore?! Sau este un program distribuit inegal?! (caz in care ar trebui sa apara aceasta mentiune in contract si Revisal).

Concediul de odihna se acorda in baza unei programari individuale sau colective, depinde de la un caz la altul si modalitatea de organizare in cadrul unitatii. Iar pentru efectuarea lui propriu-zisa este necesara inaintarea unei cereri catre angajator prin care sa solicitati numarul de zile, cu datele exacte, pentru perioadele in care doriti sa efectuati concediul. Daca din motive obiective concediul nu este efectuat in anul in curs, el se reporteaza pentru anul urmator, anagajtorul avand obligatia de a se asigura ca il efectuati pana la finalul anul. Deci si in cazul dvs acest zile sunt reportate, dvs avand dreptul la concediul cuvenit pentru perioada lucrata din 2012 pana in prezent.

Compensarea financiara a zilelor de concediu neefectuate este posibila numai in cazul incetarii raportului de munca. Pe durata lui aveti obligatia efectuarii lui in natura, iar angajatorul ar trebui si el, la randul sau, sa se asigure ca se intampla acest lucru.

Legea nu prevede acordarea altor compensatii financiare in schimbul concediului neefectuat, nici pe durata si nici la finalul contractului de munca. Puteti solicita in instanta acordarea unor despagubiri, daca depuneti actiune impotriva angajatorului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024