ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

despre riscul maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata in 18 saptamani, sarcina iminenta de avort cu mai multe internari. Medicul ginecolog imi recomanda repaus fizic si imi elibereaza adeverinta de risc. Medicul de medicina muncii refuza sa imi acorde acest risc maternal motivand ca functia pe care o detin, aceea de educatoare, nu prezinta nici un risc pentru sarcina mea. Avand in vedere ca se lucreaza in conditii de stres, activitatea se desfasoara in cea mai mare parte in picioare, sunt nevoita sa desfasor nenumarate activitati de miscare, iar deplasarea pana la locul de munca presupune parcurgerea unei distante de 80 km dus-intors cu schimbarea a doua mijloace de transport si 4 km dus-intors parcursi pe jos. As dori sa stiu daca este intradevar posibil sa beneficiez de acest concediu de risc .

Adaugata in: Concedii Risc maternal
Ramona Sinzieanu
 User  Ramona Sinzieanu
a intrebat la 06 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Oct. 2013
Concediul de risc maternal se acorda numai daca din raportul de evaluare a riscurilor, intocmit de angajator impreuna cu medicul de medicina muncii, rezulta ca la locul de munca exista situatii ce pot pune in periocol sarcina. Conditiile pe care le descrietoi dvs. se incadreaza la situatii ce pot prezenta riscuri pentru sanatarea foetusului si / sau dezilipirea de plancenta asa cum apar in Anexa 1 a OUG 96/2003. In special deplasarea pe distante foarte mari si conditiile de stres.

Incercati sa discutati cu angajatorul in acest sens. Daca nu reusiti sa obtineti acest drept mai repede, solicitati un control din partea ITM directia SSM, iar pana atunci incercati un concediu medical pentru boala obisnuita de la medicul dvs.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024