ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drept concediu de odihna dupa somaj tehnic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Va rog sa mi raspundeti daca pe perioada somajului tehnic , am dreptul la concediul de odihna si cum se calculeaza numarul de zile. Mentionez ca de la inceputul perioadei de somaj tehnic, aprilie 2020, am lucrat in fiecare luna minim doua zile lunar, mai putin in decembrie 2020 cand am avut doua saptamani de concediu medical (Covid 19 ) si in luna mai 2020.
CIM a fost suspendat, datorita intreruperii sau reducerii activicatii firmei, dar am fost rechemat la serviciu cel putin 2 zile in fiecare luna, mai putin lunile mai si decembrie 2020.
Multumesc.
Mentionez ca sunt incadrat la grupa speciala de munca si beneficiez conform CIM de 12 zile de concediu suplimentar , fata de cel acordat conform Codului Muncii.
Adrian Moroe

Adrian Moroe
 User  Adrian Moroe
a intrebat la 07 Iul. 2021
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2021
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat(perioada de incapacitate temporara de munca insa se asimileaza perioadei lucrate.)
Articolul 150 din codul muncii

(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.

(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.


Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni alexei delimart Ioana Popa Marius Ion Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024