ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

exista riscul de a nu primi somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt in ccc pana la data de 20.06.2014, firma la care am lucrat a inchis punctul de lucru din oras iasi in anul2013,am sunat la firma mare din buzau pentru a cere actele necesare indemnizatiei de somaj si mi s-a spus ca nu au bani sa imi plateasca preavizul si ca trebuie sa merg sa lucrez la buzau;mentionez ca nici un alt coleg nu a fost pus in aceasta situatie;as vrea sa stiu daca este obligatoriu de efectuat acest preaviz?si in cazul in care refuz(am un copil mic nu pot accepta relocare) exista riscul de a nu mai primi somaj?va multumesc!

Moraru Iulia
 User  Moraru Iulia
a intrebat la 05 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2014
Chiar daca au inchis punctul de lucru, atat timp cat nu este vorba de o reorganizare judiciara ci una doar interna angajatorul nu are dreptul sa va concedieze in timpul CIC si timp de 6 luni de la revenirea definitiva din concediu, daca nu ati beneficiat anterior de aceasta forma de protectie cf. OUG 111/2010. Daca nu ati primit o notificare de concediere nu se poate pune problema unei astfel de masuri si nici a unui preaviz. Ceea ce inseamna ca nu puteti intra in somaj atat timp cat aveti contractul inca in derulare.

Depuneti o sesizare la ITM, angajatorul este obligat sa respecte legea in cazul concedierii unui salariat aflat in CIC si sa va acorde preaviz daca totusi apare o desfiintare de post, in conditiile legii. Preavizul trebuie platit, este perioada inclusa in contract si cu aceleasi drepturi ca pana atunci.

Daca dupa controlul ITM lucrurile raman in continuare nesolutionate mergeti in instanta sau la un mediator pentru a clarifica lucrurile.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024