ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie ccc lucrat 11 luni, nastere prematura


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata cu data de 16 dec 2015- prezent. Urma sa nasc in data de 5 dec 2016, insa din nefericire nasc astazi, 26 oct, prematur, la 34 saptamani in loc de 40 sapt. Din aceasta cauza, de la data angajarii si pana la data nasterii nu mai sunt 12 luni, ci doar 11. Mai pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului pana la 2 ani? Nu am nici luni lucrate in ultimii doi ani , anterior lunii dec 2015, ca sa cumulez 12 luni in ultimii 2 ani. Multumesc pt raspuns!

Maria Trifan
 User  Maria Trifan
a intrebat la 26 Oct. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Oct. 2016
Da. In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, din cele 12 luni se diminueaza perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Oug 111/2010
Art2
(1) Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara
Art 4
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024