ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil in cazul in care sunt eleva


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am si eu o nedumerire, sper ca ma puteti ajuta.
Sunt eleva in anul 2, la o scoala postliceala,acreditata de Minister, frecventez cursurile fara intrerupere incepand din anul 2013, luna septembrie. Am si lucrat in perioada octombrie 2012- februarie 2014, part time.
Pe data de 16 septembrie 2014, am nascut, am bagat dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil,asta in urma faptului ca sunt eleva, numai ca am fost anuntata de la primarie ca dosarul a fost respins, cu motivul ca mai am nevoie de o adeverinta de la scoala care sa dovedeasca, ca SI in anul 2012-2013 am frecventat cursurile acestea.Doar ca acest lucru este imposibil, eu incepand aceasta scoala in anul 2013..Cu dosarul in mana, am ajuns la AJOFM, la doamna care l-a respins, mi-a spus ca nu ma incadrez pt a obtine indemnizatie, ca in cazul in care vrei sa obtii indemnizatie in urma faptului ca esti eleva, mai ai nevoie de inca 12 luni, in total trebuindu-mi 24 luni.
Dosarul a ramas acolo, sa mai fie vazut de nu stiu ce domn.
Este normal asa ceva? Eu nu am mai auzit niciun caz de acest fel, pe toate site-urile gasesc acelasi lucru, ca trebuie sa fi fost salariata/angajata/..../ timp de 12 luni anterioare nasterii.
Sper ca ma puteti lamuri si pe mine.
Va multumesc anticipat!


Andreea Balasa
 User  Andreea Balasa
a intrebat la 02 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Dec. 2014
Mamele care in cele 12 luni anterioare nasterii au frecventat fara intrerupere cursurile la zi ale unei institutii de invatamant preuniversitar acreditate au dreptul la indemnizatia de crestere a copilului. Se accepta intreruperile din motive medicale.
Pentru ca ati obtinut venituri in perioada celor 12 luni solicitati adeverinta de la angajator.
Daca o mama eleva, studenta sau proaspata absolventa realizeaza venituri pe o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni impartita la 12. Daca in urma acestui calcul rezulta o suma mai mica de 600 de lei se acorda 600 de lei, daca suma este mai mare se acorda suma respectiva.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Radu Anton G Stancu George Andreescu Viviana Serni adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024