ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil pentru al doilea copil nascut in perioada de CCC a primului copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In perioada de CCC a primului meu copil, nascut in septembrie 2010, am mai nascut un copil in decembrie 2011. Astfel, se suprapune perioada de crestere a primului copil cu cea a celui de-al doilea copil, timp de 10 luni. Conform noii legi, ar trebui sa primesc o indemnizatie in cuantum de 600 de lei, in plus, pentru cel de-al doilea copil, pe parcursul acestei perioade, insa, pentru ca primul copil este nascut pe legea veche, nu mai am acest drept. Este corect asa? Daca da, atunci care va fi cuantumul indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil, din momentul depunerii cererii inainte de implinirea celor 2 ani a primului copil.
Raspunsul celor de la DAC Iasi a fost "Cuantumul indemnizatiei va fi acelasi ca si pentru primul copil. Daca ambii copii ar fi fost nascuti dupa 01.01.2011, s-ar fi acordat pentru perioada de suprapunere a celor doua perioade, 600 lei suplimentar."
Va multumesc.


Teodora Nitescu
 User  Teodora Nitescu
a intrebat la 02 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Teodora Nitescu
 User Teodora Nitescu
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Mai. 2012
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Am prezentat situatia unui angajat al Directiei de Asistenta Comunitara - Serviciul pentru Alocatii si Indemnizatii pentru Copii, iar acesta mi-a spus ca nu pot beneficia de extra 600 de lei pentru cel de-al doilea copil, insa voi putea depune cerere pentru indemnizatie odata cu implinirea a 2 ani a primului copil. De altfel, mai sus v-am specificat si raspunsul trimis prin e-mail de catre un alt angajat al DAC, exact asa cum a fost scris, "Cuantumul indemnizatiei va fi acelasi ca si pentru primul copil. Daca ambii copii ar fi fost nascuti dupa 01.01.2011, s-ar fi acordat pentru perioada de suprapunere a celor doua perioade, 600 lei suplimentar."
SI eu sunt de aceeasi opinie cu dvoastra insa nu stiu cum sa procedez. Corect mi s-ar parea sa beneficiez de cei 600 de lei.
Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2012
Pentru cel de-al doilea copil veti intra in alt concediu crestere copil pentru care veti primi o noua indemnizatia in acelasi cuantum ca si pana acum. Calculul se va face pe baza veniturilor realizate anterior intrarii in primul CIC in 2010. La dumneavoastra este vorba de acordarea a doua concedii diferite pentru copii din nasteri diferite. Indemnizatia creste cu 600 de lei pentru fiecare copil din cel de-al doilea an in cazul in care se suprapun doua situatii similare, insa prevederea se aplica pentru copiii nascuti incepand cu ianuarie 2011. Pentru cel de-al doilea copil puteti depune cerere intrare in concediu pana la 2 ani odata cu finalizarea primului concediu. Pe langa indemnizatie, veti primi si alocatia de stat de 200 lei pana la 2 ani. Opinia mea este ca ati putea beneficia si de marirea de 600 de lei dat fiind faptul ca al doilea copil s-a nascut dupa ianuarie 2011 si s-au suprapus doua perioade similare. Adresati o intrebare si catre Directia de Asistenta Sociala pentru un raspuns cert legat de acest aspect.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024