ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie pt urmatorul copil daca se naste in ultima luna a precedentului CC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O angajata din cadrul companiei a nascut in urma cu 2 ani, in luna februarie, luandu-si CCC pentru urmatorii doi ani (13 feb 2012- 13 feb 2014). Intre timp, a ramas din nou insarcinata urmand sa nasca in luna februarie a acestui an. Teoretic, ultima luna din CCC (14 ian- 13 feb 2014) ar fi trebuit sa fie luata de tatal, insa el renunta la acest drept.
Intrebarea mea este urmatoarea: In perioada 14 ian si pana in ziua nasterii urmatorului copil, estimata in jurul datei de 7 februarie, ce drept se acorda, tot indemnizatie de CCC sau concediu de sarcina si lauzie? Care este baza legala de unde putem stabili acest drept?




Teodora Munteanu
 User  Teodora Munteanu
a intrebat la 10 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2014
CCC se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil si nu pentru 2 ani, atentie foarte mare. Daca asa ati procedat atunci ati acordat gresit concediul. Din simplul motiv ca, in calitate de salariata, este obligata sa efectueze minim 42 de zile de concediu de lauzie, putand intra in CCC incepand cu a 43-a zi de la nastere cel mai devreme. In speta prezentata ar reiesi ca perioada de lauzie se suprapune cu CCC, ceea ce nu este deloc legal. Caz in care durata lui ar fi mai mica de 2 ani, din martie sau chiar aprilie 2012 pana in februarie 2014 cand copilul ar fi trebuit sa implineasca varsta precizata.

Este putin cam tarziu sa va puneti problema indemnizatiei mamei, din februarie pana acum, aproape desfarsitul anului chiar. Indemnizatia este aceeasi cu cea anterioara iar baza legala de acordarea a CCC in continuare este aceeasi, adica OUG 111/2010.

In cazul nasterilor care apar in timpul CCC nu exista obligatia efectuarii concediului de lauzie. Situatie in care ea poate intra in CCC pentru al doilea copil imediat dupa finalizarea concediului aflat in derulare la momentul nasterii.

Atentie la erorile aparute, care nu sunt in concordanta cu lega si nici cu perioadele acordate.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu G Stancu Viviana Serni Ioana Popa Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024