ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

intoarcerea la locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, momentan sunt in concediu crestere copil pana pe 1 Mai, fostul meu sef din pacate a decedat acum un an iar noul patron a confirmat faptul ca nu ma vrea inapoi la firma spunand ca nu sunt locuri libere. Precizez ca am lucrat intr-o benzinarie operator ps si casiera. Daca insist sa ma intorc imi va gasi un loc pe copertina la maturat si tuns iarba ,acestea au fost cuvintele patronului dar face toate astea doar pentru a-mi da demisia, imi puteti spune ce pot face in aceste conditii ? Va multumesc


Gabriela Flueraru
 User  Gabriela Flueraru
a intrebat la 15 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gabriela Flueraru la 16 Apr. 2014
V-am explicat deja in ce conditii se poate dispune concedierea dvs dupa revenirea din crestere copil. Fie angajatorul se afla in faliment sau in reorganizare judiciara, fie ati beneficiat deja de protectia de 6 luni pentru un CIC anterior asa cum prevede OUG 111/2010.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Flueraru
 User Gabriela Flueraru
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2014
Angajatorul mă poate trimite în şomaj?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2014
Inteleg ca in situatia de fata, in urma decestului proprietarului firmei a intervenit o cesiune, situatie in care cesionarul a preluat contactele de munca asa cum erau ele, cu toate conditiile existente pana la data incidentului.

Cat timp sunteti incadrata cu contract individual de munca, iar angajatorul nu se afla in faliment, reorganizare judiciara sau daca nu ati beneficiat deja de masura mentinerii pe post timp de 6 luni de la revenirea din CIC (pentru un eventual concediu anterior) asa cum apare in OUG 111/2010, atunci el este obligat sa va reprimeasca la lucru, pe acelasi post cu salariul si conditiile echivalente, aplicand asupra salariului toate majorarile si indexarile aparute intre timp. Refuzul de a va reprimi la locul de munca, in lipsa acestor situatii, reprezinta o incalcare a legii. Iar o eventuala masura a concedierii dvs ar trebui sa va fie comunicata in scris, in prealabil, prin notificare semnata de angajator si pentru primirea careia sa semnati si dvs.

Trasnmiteti angajatorului o cerere de reluare a activitatii cu data la care ar trebui sa se incheie concediul si daca va refuza in continuare revenirea incercati o sesizare catre ITM sau mergeti in instanta. La fel si in cazul in care apare o modificare de functie sau salariu fara acordul dvs. Functia se poate modifica numai cu acordul partilor, exceptie facand doar sanctionarile disciplinare si modificarile care vizeaza protejarea sanatatii salariatului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024