ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

la cate zile de concediu am dreptul cu codul de indemnizatie 09


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Copilul meu are 6 ani. Si-a rupt mana. A fost operat; are 2 brose in mana care cu timpul vor trebui scoase. Am fost internati 1 saptamana. Dupa externare mi-a dat concediu cu cod de indemnizatie 09 inca 2 saptamani 01.05.2012-14.05.2012. Cod diagnostic 921 acut. Intrebarea mea este daca mai am dreptul la concediu pana cand mana copilului isi va reveni?

Moni Hosszu
 User  Moni Hosszu
a intrebat la 08 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2012

OUG 158 DIN 2005
Art. 28. - Indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau a copilului cu handicap cu afectiuni intercurente pana la implinirea varstei de 18 ani se acorda pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie si a certificatului pentru persoanele cu handicap, emis in conditiile legii, dupa caz.

Art. 29. - Durata de acordare a indemnizatiei prevazute la art. 27 alin. 1 este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medicul curant, iar dupa depasirea termenului de 90 de zile, de catre medicul specialist, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale.

Art. 30. - Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Viviana Serni George Andreescu adriana iancu Marius Ion Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024