ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Mai am dreptul la concediu de odihna? Cum ma pot apara in fata unui sef....care ne pune sa ne dam demisiile cand ii vine lui?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez la o firma de la 1 decembrie 2012 si de la 1 mai m-am mutat la alt departament in cadrul aceleasi firme. De la 1 iunie m-au pus sa imi iau 2 saptamani de C.O, nevrand sa ii incurc cu ceva am considerat ca este momentul sa imi fac o interventie chirurgicala. Dar doctorul mi-a dat 3 saptamani de medical, depasind cu o saptamana concediul de odihna, am anuntat din timp la serviciu chiar din prima saptamana ca voi mai sta inca una in plus. Azi ducandu-ma la serviciu seful m-a amenintat ca poate sa ceara o expertiza ca sa interesat si pentru o operatie ca a mea nu dureaza decat o saptamana recuperarea (m-am operat de deviatie de sept, si de polipi) amenintandu-ma ca anul acesta nu o sa imi mai dea concediu de odihna si daca mai patesc ceva si imi iau medical, ma pune sa imi dau demisia. In plus mi-a spus ca va sta cu ochii pe mine si la cea mai mica abatere ma va da afara. Mai am dreptul la concediu? Cum ma pot apara in fata unui astfel de sef? Mentionez ca lucrez si de noapte si avem camere de filmat si imi este teama sa nu minta ca am atipit...ca sa gaseasca motiv sa ma dea afara. P.S lucrez ca dispecer la un hipermarket in Bucuresti. Va rog sa nu ma ocoliti cu un raspuns...deja traiesc o drama din cauza acestui sef! Multumesc

Adaugata in: Concedii
Gabi Calaretu
 User  Gabi Calaretu
a intrebat la 27 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Iun. 2013
Concediul de odihna, in primul rand, se suspenda in cazul in care intervine un medical pe parcursul lui, urmand a fi reprogramat pentru o perioada ulterioara. Aici angajatorul a incalcat legea. Apoi, el are obligatia legala sa va plateasca medicalul odata ce ati prezentat certificatul medical si nu exista motive legale de respingere a lui. Plus verificarea o putea face pe durata concediului medical, cu ajutorul Casei de Sanatate, legea ii permite sa faca o vizia la domiciliul salariatului insotit de autoritati ca sa vada daca intr-adevar salariatul este bolnav sau nu.

Angajatorul nu va poate forta sa va dati demisia, si chiar daca va face presiuni in aceasta directie v-as sugera sa nu le dati curs. Demisia este un act unilateral de incetare a raportului de munca venit din partea angajatului si nu a angajatorului, practic prin acest document angajatul isi anunta intentia de a inceta raportul de munca. Iar angajatorul este obligat sa inregistreze cererea, nenecesitand aprobare din partea angajatorului si nefiind obligat sa motiveze decizia. In plus, daca va dati demisia automat pierdeti dreptul la somaj iar el nu poate fi acuzat ca v-a dat afara ilegal pentru ca nu aveti o decizie de concediere pe care sa o puteti contesta in instanta.

Va recomand sa depuneti o plangere la ITM, iar la Casa de Sanatate sesizati neplata concediului medical si nerecunoasterea lui in timpul concediului de odihna.

Inca un aspect pe care sa il aveti in vedere pe viitor. Perioada in care uremaza sa efectuati concediul de odihna se stabileste prin negociere intre parti si nu prin decizia angajatorului sau la presiunile sale. Din nou este incalcata legea.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024