ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Mai pot beneficia de concediu crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Sunt angajata unei firme de mai bine de un an, cu contract pe durata delimitata. Perioada contractuala o sa expire cu 2 luni inainte de nasterea copilului si as vrea sa stiu daca mai pot beneficia de concediu crestere copil si cum trebuie sa procedez in acest caz.
Multumesc

Adaugata in: Concedii
Lavinia Cerbu
 User  Lavinia Cerbu
a intrebat la 03 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2014
La data expirarii contractuli de munca puteti figura sau puteti intra (in functie de luna de sarcina) in concediul de maternitate prenatal, iar dupa nastere, dupa ce finalizati concediul de lauzie, intrati in concediu crestere copil. Dat fiind faputul ca raportul de munca va inceta in timpul concediului medical, adeverinta de venit o obtineti de la ANAF. Concediul medical va fi platit integral din bani FNUASS, iar dupa incetarea raportului de munca certificatele medicale le prezentati direct Casei de Sanatate unde sunteti asigurata.

Daca la data incetarii CIM nu veti fi in concediul de maternitate, puteti depune dosarul pentru indemnizatia de somaj, iar din somaj sa intrati apoi in materniate si in crestere copil.

Dupa finalizarea concediului de lauzie mergeti cu dosarul si cererea pentru obtinerea indemnizatiei la Primaria de care apartineti. Gasiti lista documentelor necesare obtinerii indemnizatiei pe site-ul institutiei sau al DGASCPC - http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024