ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Neplata Concediului Medical pentru zilele de sambata si duminica


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,lucrez intr-o companie de 3 ani de zile, programul meu de munca este inegal, cu weekend in timpul saptamanii-niciodata sambata si duminica. De pe 05-09.09 am fost in Concediu Medical. Cand s-au virat banii mi s-au platit doar 3 zile platite din cele 5, motivul fiind acela ca nu se poate plati medicalul pentru sambata si duminica.

Va rog sa imi spuneti daca este posibil acest lucru din moment ce eu timp de 3 ani de zile nu am avut niciodata liber sambata si duminica. Este normal ca eu daca ma imbolnavesc in aceste doua zile sa nu mi se plateasca medicalul? Nu exista exceptii?

Multumesc, o seara placuta!

Ungureanu Maria
 User  Ungureanu Maria
a intrebat la 06 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ungureanu Maria la 08 Oct. 2014
Zilele lucratoare sunt zilele din timpul saptamanii, L -V inlucisv. S si D sunt considerate liber legal, asa cum vi s-a mentionat deja de catre colega mea. Iar OUG 158/2005 prevede ca din durata totala a CM se platesc doar zilele lucratoare, nu si cele declarate prin lege ca zile nelucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ungureanu Maria
 User Ungureanu Maria
a raspuns userului adriana iancu la 07 Oct. 2014
Buna ziua,

Va rog sa imi spune-ti daca am inteles corect: in cazul meu sambata si duminica sunt zile considerate lucratoare si cei de la firma trebuiau sa imi plateasca intregral concediul de odihna.

Multumesc,o zi placuta!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Oct. 2014
Durata de acordare a concediilor medicale este exprimata in zile calendaristice din care se platesc zilele lucratoare , iar la stabilirea numărului de zile ce urmeaza a fi platite se au in vedere prevederile legale cu privire la zilele de sarbatoare declarate nelucratoare, precum si cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevazute prin contractele colective de munca aplicabile.Fara nicio exceptie.
Repausul saptamanal este o perioada de odihna stabilita prin lege, ce se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica. In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal se poate acorda si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern(Art.137 din Codul muncii).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024