ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Obligatia tatalui de a sta in concediul de crestere copil 1 luna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca intra sotul in concediu acea luna obligatorie si se intoarce la lucru dupa 1 zi are dreptul la acei 500 lei? Va multumesc!!

Irina Boieriu Voicu
 User  Irina Boieriu Voicu
a intrebat la 13 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Sep. 2014
Stimulentul de insertie este acea suma de bani pe care statul o acorda parintilor care, desi aflati in concediul de crestere a copilului, se hotarasc sa se intoarca la serviciu inainte de incheierea concediului. In baza OUG nr. 111/2010 stimulentul de insertie se acorda in functie de durata concediului de crestere a copilului pentru care a optat parintele:
-persoana care a optat pentru concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 1 an, in situatia in care obtine venituri impozabile inainte ca minorul sa implineasca varsta de 1 an, la cerere, va beneficia de stimulentul de insertie, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani
-persoana care a optat pentru concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, are dreptul sa primeasca stimulentul de insertie in situatia in care realizeaza venituri supuse impozitarii, dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.
In situatia copiilor nascuti ?ncepand cu data de 1 martie 2012, tatal trebuie sa efectueze o lună de concediu pentru cresterea copilului. In concediul de crestere a copilului de care beneficiază mama, indemnizatia va fi platita doar pana la implinirea varstei de 11 luni a copilului, respectiv 23 de luni, iar pentru a beneficia de indemnizatie si in ultima lună, celalalt părinte (tatăl) trebuie să depună cu 30 de zile inainte de intrarea efectivă ?n concediu pentru cresterea copilului, o cerere insotită de actele doveditoare.
In situatia ?n care tatal nu solicita dreptul care ii revine la concediu, mama nu poate beneficia de acest drept ?n locul acestuia.In concluzie de stimulentul de insertie beneficiaza doar parintele care asolicitat concediu de crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024