ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pana la ce data se calculeaza CCC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
o angajata are concediu post-natal 60 de zile dupa nastere pana la data de 22.07.2012 iar incepand cu data de 23.07.2012 incepe CCC si I se acorda drepturile de indemnizatie crestere copil conform deciziei AJPIS. Pana la ce data dureaza CCC in acest caz: pana la data la care copilul implineste varsta de 2 ani. Pana la ce data dureaza CCC: pana la data cand copilul implineste 2 ani sau se considera 2 ani de la data prevazuta in decizie? pana la ce data se accorda indemnizatia de crestere copil? pt luna de CCC care se acorda tatalui, la ce data ar trebui facuta cererea pt acordarea acesteia?
multumesc anticipat

Angela Stancioi
 User  Angela Stancioi
a intrebat la 01 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Angela Stancioi
 User Angela Stancioi
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Apr. 2014
deci CIC al mamei inceteaza efectiv cu 1 luna inainte de data la care copilul implineste 2 ani astfel incat 1 luna sa se acorde CIC pentru celalalt parinte in cazul in care se solicita acest lucru?
multumesc pentru raspunsuri
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Apr. 2014
Concediul crestere copil inceteaza de drept, la fel si plata indemnizatiei, in ziua imediat urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani, asa cum prevede OUG 111/2010. Ceea ce inseamna ca inclusiv in acea zi parintele care a optat pentru CIC va fi in concediu si va primi indemnizatie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2014
Concediul pentru crestere copil se acorda pana la data la care copilul implineste 2 ani inclusiv, si nu pe o durata de doi ani de la data deciziei AJPIS. Pentru luna efectuata de al doilea parinte din totalul perioadei solicitate de primul dintre ei cererea se poate face cu ceva timp inainte, chiar si cu o saptamana sau cateva zile. Nu exista in legislatia muncii precizata o data anume la care ar trebui sa fie facuta aceasta cerere, daca la acest lucru va referiti. Pentru luna respectiva parintele care a optat initial pentru CIC (in cazul de fata inteleg ca este vorba de mama) fie revine la lucru fie opteaza pentru concediu fara plata pentru nevoi personale, sunt cele doua posibilitati pe care legea le pune la dispozitia beneficiarilor.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton Gratiela Petrescu Ioana Popa G Stancu adriana iancu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024