ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

plata concediu medical salariat la plata cu ora


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pentru un cadru didactic care are contract de munca la plata cu ora se plateste concediul medical? Se stie ca aceasta categorie de personal salariata la plata cu ora, nu beneficiaza de toate drepturile unui salariat cu functia de baza (spor vechime in munca, concediu odihna, etc). As dori sa ma ajutati si sa-mi indicati si un suport legal.

Lory Loredana
 User  Lory Loredana
a intrebat la 18 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2013
Pentru plata cu ora probabil aveti incheiat contract de munca cu timp partial pentru ca altfel nu ati putea plati persoana respectiva
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2013
In cazul concediului medical nu exista astfel de restrictii. Daca o persoana este incadrata la mai multi angajatori cu contract individual de munca, ei vor beneficia de plata concediului medical de la amabii, pentru ca le sunt platite contributiile si dintr-o parte si din cealalta.


OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33. - Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Ordinul 60/32/2006 Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va inscrie ?Conform cu originalul? si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024