ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata de catre angajator a zilelor de CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Avand in vedere ca angajatorul incaseaza de la stat, si dupa 1 an calendaristic contravaloarea zilelor de CM, exista posibilitatea ca aceste plati sa fie efectuate pentru CM-ul angajatului in decursul unui an ? si nu in luna cand se vireaza banii la taxe ? adica la plata taxelor catre stat suma ce tine ce zilele CM pentru angajati sa fie decalata ca plata sau impartita in mai multe transe.

Multumesc.

Adaugata in: Concedii
Vasile Cracea
 User  Vasile Cracea
a intrebat la 05 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2015
Angajatorul are obligtia de a vira salariatului indemnizatia de concediu medical calculata, urmand ca dupa plata sa isi recupere/ze aceasta indemnizatie.
Normele de aplicare a Ordonantei nr.158/2005:
" Sumele reprezent?nd indemnizaţii, care se plătesc asiguraţilor (adică salariaților) şi care, potrivit prevederilor Ordonanţei, se suportă din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se reţin de către plătitor din contribuţiile pentru concedii şi indemnizaţii datorate pentru luna respectivă. Astfel, angajatorul va diminua din contribuțiile pentru concedii și indemnizații datorate pentru luna respectivă valoarea indemnizației plătite salariatului care a avut concediu medical și așa ?și va recupera indemnizația plătită salariatului.

Sumele reprezent?nd indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia ?n luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie cu respectarea termenului și procedurii de depunere prevăzută de lege".

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024