ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


pot beneficia de indemnizatie crestere copil fiind persoana fizica autorizata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


pot beneficia in acelasi timp de indemnizatie pentru cresterea copilului pina la virsta de 2 ani si sa fiu persoana fizica autorizata accesind masura 141 cu fonduri europene nerambursabile

Maria Tatu
 User  Maria Tatu
a intrebat la 18 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Claudia Halmagean la 25 Mar. 2015
Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 700, din 24 septembrie 2014.
Art. I. - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 830 din 10 decembrie 2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 16, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins: ?(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu;
b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.?
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OMFP_103_2015.pdf
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Halmagean
 User Claudia Halmagean
a raspuns userului adriana iancu la 24 Mar. 2015
D-na Iancu, legat de aceasta lege, cei de la prestatii sociale spun ca nu stiu cum sa o aplice ca nu au normele de aplicare. Ma puteti ajuta? Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2015
Parintii aflati in concediul pentru crestere copil pot realiza venituri impozabile fara suspendarea indemnizatiei, in limita unui plafon anual conform legii 126/2014. Acest act normativ modifica Ordonanta de urgenta a Guvernului 111/2010 privind indemnizatia lunara si concediul pentru crestere copil si a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 700/2014 si se aplica din 27 septembrie 2014.
Plafonul pentru venituri supuse impozitului in cazul persoanelor aflate in concediul pentru crestere copil este de 6 ISR (3000 lei in prezent), venituri realizate intr-un an calendaristic.

Alte intrebari despre Concedii