ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot opta pentru CIC pe doi ani daca initial am optat pentru un an?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am o prietena care a optat pentru CIC pentru un an. Dupa doua luni de la nastere copilul a fost diagnosticat cu sindromul Fallot fiind operat de urgenta in Italia. Copilul acum are 8 luni, la varsta de 10-11 luni va mai face o alta interventie la inima tot in Italia cu spitalizare de 1-2 luni pentru recuperare, dupa care doctorii de acolo le va spune cand va trebui facuta si a treia interventie. In momentul cand a depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil nu stia ca va trebui sa treaca prin asemenea necazuri. Unde a depus dosarul i-au spus ca de ce nu a optat de prima data pentru doi ani. Eu stiu ca pentru un copil bolnav poti sta acasa pana la trei ani. Exista vreo sansa ca aceasta mama sa poata sta macar inca un an cu copilul bolnav?

Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Florina Carmen Dorobantu
 User  Florina Carmen Dorobantu
a intrebat la 26 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2013
Confundati situatia copilului cu handicap cu copilul bolnav. Daca acest copil va fi incadrat cu handicap atunci se va putea prelungi CIC pana la 3 ani. Altfel, chiar daca are probleme de sanatate, durata CIC nu poate fi modificata odata ce optiunea a fost exprimata si i s-a stabilit indemnizatia. Din al doilea an poate intra in concediu fara plata pentru crestere copil sau poate opta pentru concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav, acordat in baza OUG 158/2005. Durata unui astfel de concediu medical este de maxim 45 de zile pe an calendaristic, medicul nu poate elibera un certificat pentru o perioda mai lunga.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024