ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot pierde concediul de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am 7 luni jumatate de munca,insarcinata in 4luni jumatate,daca intru in CMcu risc ,pe 30 zile,iar in timpul CM,firma da faliment,ce pot face,nu mai pot sa.mi iau CM in continuare?Mi se inchide CIM si pot pierde CCC? Sau pot intra in șomaj? Ce sa fac sa nu pierd indemnizatia?

Cristina Aionitoaei
 User  Cristina Aionitoaei
a intrebat la 01 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2014
Concediul pentru risc maternal se acorda numai in cazul salariatilor incadrati cu contract de munca, asa cum sunteti si dvs., este un beneficiu destinat exclusiv lor. Daca firma isi inceteaza existenta prin dizolvare, contractul de munca va inceta si el de drept, conform legii.

Dat fiind faptul ca in cazul falimentului contractele sunt de regula incetatea in baza art. 65 (1) din Codul muncii, prin desfiintarea postului, pentru o astfel de incetare va trebui sa beneficiati de preavizul minim de 20 de zile lucratoare stabilit prin Codul muncii republicat. Concediul de risc maternal reprezinta perioada de suspendare de drept, in baza certificatului medical, iar odata cu aparitia unei situatii de suspendare contractul de munca se va suspenda si el, ceea ce inseama ca si preavizul va fi suspendat in consecinta pana la finalizarea perioadei de medical. Iar dupa concediul de risc maternal puteti intra in cel de maternitate fara probleme si apoi in CIC, cat timp insumati cele 12 luni anterioare datei nasterii timp in care sa fi realizat venituri, inclusiv cele de natura medicala. Daca apare dizolvarea, se va intampla ce v-am spus in primul paragraf.

Nu veti putea intra in somaj cat timp sunteti in concediu de materniate sau de lauzie, pentru ca se considera ca nu sunteti apta de munca, si nici daca veti fi in concediu medical preluat in plata de Casa de Sanatate.

Daca la data incetarii figurati in concediu medical obisnuit sau pentru maternitate, acesta va fi preluat in plata de catre Casa de Sanatate, prin prezentarea certificatelor medicale si a dovezii de incetare din motive neimputabile dvs.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024