ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prelungire concediu copil cu handicap


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: o angajata este in concediu de crestere si ingrijre copil pana la 3 ani. Copilul implineste in cursul acestei saptamani varsta de 3 ani si mama doreste prelungirea concediului cu inca 1 an. Ce acte trebuie sa ii eliberez eu ca angajator? Se face act aditional de prelungire a perioadei de suspendare a contractului de munca pentru copilul cu handicap ? Sau doar o adeverinta prin care specific ca se prelungeste perioada de suspendare pe baza cererii mamei? Si ce acte imi sunt necesare? Adeverinte de la comisia de medici care au constatat handicapul copilului?
Multumesc.

Adaugata in: Concedii
Eu Mika
 User  Eu Mika
a intrebat la 13 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dorin-constantin Anitei
 User Dorin-constantin Anitei
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mar. 2013
am fost iar la Agentia Judeteana pentru Plati si mi-a confirmat iar ca nu se da la grad usor.
doar daca trec copilul pe grad mediu primete sotia indemnizatie.
cica s-ar fi dat nu stiu ce ordonanta cum ca nu se da decat de la grad mediu in sus.....
nu stim ce sa mai facem sotia practic e suspendata de la servici, dar nu e in crestere copil
culmea e ca nu am stiut nimic de asta pana pe 15 martie desi dosarul a fost primit de Directia de Asistenta Comunitara in data de 5 feb...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dorin-constantin Anitei
 User Dorin-constantin Anitei
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Mar. 2013
buna ziua
am si eu o mare intrebare
fetita mea a implinit in februarie 2 ani. din cauza problemelor de sanatate pe care le-a avut am hotarat sa plelungim concediu de crestere copil al sotiei cu inca un an. pe 15 ian am inceput dosarul la directia de handicap. dupa toti pasii urmati am primit in 29 ian o hotarare de inscriere in grad de handicap usor si prelungirea concediului de crestere cu 6 luni urmand ca pe acesta perioada sotia si copilul sa beneficieze de aceleasi drepturi indemnizatie+alocatie. am depus dosarul la directia de asistenta sociala au p-rimit dosarul totul a fost ok. in martie sotia a primit indemnizatie numai pentru 16 zile din februarie (fetita e nascuta pe 16 feb 2011) , iar astazi a primit un telefon de la directia judeteana de plati cum ca nu se mai dau indemnizatii la copii cu grad de handicap usor .
la ora asta suntem disperati la servici i-au spus ca n-o mai primesc cand se intoarce, aici ni se spune ca nu mai beneficiem de indemnizatie..
cei de la directia plati motiveaza ca la copii cu grad usor se da doar hotarare de incadrare in grad de handicap usor iar ei pentru a putea plati indemnizatie au nevoie de certificat de handicap care se acorda numai de la grad mediu.
nu stim de cand s-a dat aceasta lege/hotarare eu cunosc suficiente cazuri cu copii incadrati in grad usor care au beneficiat de aceasta indemnizatie fara sa fi avut certificat de handicap.
astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra
multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului eu mika la 20 Aug. 2012
Nu este necesar certificat medical pentru ca acest concediu se acorda tot in temeiul OUG 111/2010, indemnizatia se suporta de catre stat. Este concediu pentru crestere copil si nu de ingrijire copil bolnav.

Indemnizatia se acorda de stat, la fel ca in cazul concediului de la pana la 3 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eu Mika
 User Eu Mika
a raspuns la intrebare la 17 Aug. 2012
Ok. Am primit de la mama copilului certificat de handicap de la comisie si decizie de incadrare in grad de handicap + cele 2 cereri de reluare activitate si de intrare in concediu de ingrijire copil. Iar eu am intocmit decizie de intrare in concediu de ingrijire copil de la 3 la 7 ani. Ca si perioada de suspendare, pe acesta am pus datele din certificatul de handicap.
Va fi necesar si un certificat de concediu medical de la medicul de familie? Si banii pe indemnizatia de concediu de catre cine se suporta?
Multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Aug. 2012
Concediul de crestere copil de pana la 3 ani nu poate fi prelungit, se acorda un alt tip de concediu crestere copil, de la 3 la 7 ani, tot in temeiul prevederilor OUG 111/2010. Este o noua perioada de suspendare a contractului, pentru un nou tip de concediu, nu o prelungire. Astfel ca salariata va trebui sa va inmaneze o cerere de reluare a activitatii dupa finalizarea CCC de pana la 3 ani, apoi o cerere pentru acordarea concediului crestere copil de la 3 la 7 ani.

Prelungirea unei perioade de suspendare nu presupune incheierea unui act aditional, ci eventual o cerere noua sau o decizie daca este vorba de acordarea unei noi perioade de suspendare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024